Леглото е централният елемент във всяка спалня и има ключово значение за качествения сън и общото усещане за комфорт и уют в стаята. Изборът на подходящо легло играе важна роля в определянето на стила на спалнята и комфорта на нейния собственик. Ето някои ключови характеристики и аспекти на леглата:

  1. Размер и форма: Леглата се предлагат в различни размери – единични, двойни, queen size, king size и други. Изборът на размер зависи от наличното пространство и индивидуалните предпочитания на спящия. Формата на леглото може да бъде стандартна, кръгла, овална или дори с нестандартна геометрия, като например легла със заоблени или релефни главнички.
  2. Материали: Леглата се изработват от различни материали като дърво, метал, тапициран текстил, кожа и други. Дървото предоставя топлина и естествен вид, металът придава модерен и индустриален стил, докато тапицираният текстил или кожа предлагат мекота и уют.
  3. Дизайн и стил: Леглата се предлагат в разнообразие от дизайни и стилове. Могат да бъдат класически с резбовани детайли, модерни с чисти линии и минималистичен дизайн, рустик с природни материали и текстури или скандинавски с ярки цветове и функционалност.
  4. Главничка: Главничката на леглото може да бъде стандартна, тапицирана, книжна, плъзгаща се или дори без главничка. Тапицираните главнички предоставят допълнителен комфорт и уют, когато се сяде или се чете в леглото.
  5. Основа: Основата на леглото може да бъде с подматрачна рамка, ламелна система или дори да бъде без подматрачна рамка и ламели. Всички те предлагат различни нива на поддръжка и удобство.
  6. Допълнителни функции: Някои легла се предлагат с допълнителни функции като вградени чекмеджета или пространство за съхранение под леглото, което е особено полезно за стаи с ограничено пространство.
  7. Цвят: Цветът на леглото може да бъде нейтрален за лесно съчетаване с другите мебели и декорация в стаята или може да бъде ярък и наситен, за да добави цветен акцент към интериора.

Леглото не само предоставя място за сън, но и допринася за общия стил и атмосфера на спалнята. Правилният избор на легло съчетан с качествен матрак е ключът към добър сън и отпочивка.

Показване на 1–12 от 48 резултата

Show All

Тапицирано легло AMADEUS

1216,00 лв.1396,00 лв.
Тапицирано легло Amadeus България

Тапицирано легло TOLEDO

808,00 лв.972,00 лв.
Тапицирано легло TOLEDO е с висока мека табла . Създадено с една основна цел - да предостави максимален комфорт и удобство при облягане

Тапицирано легло с огъната табла SONATA

1418,00 лв.1580,00 лв.
Тапицирано легло с огъната табла SONATA с висока и мека табла е перфектното решение за максимален комфорт и уют в спалнята си.

Тапицирано легло с метални крачета HELENA

1132,00 лв.1308,00 лв.
Тапицирано легло с метални крачета HELENA с висока и мека табла представлява идеалното решение за всеки, който цени максимален комфорт и уют в спалнята си.

Тапицирано легло RAFFAELO

1110,00 лв.1234,00 лв.
Тапицирано легло RAFFAELO с висока и мека табла представлява идеалното решение за всеки, който цени максимален комфорт и уют в спалнята си

Тапицирано легло LOTUS

1195,00 лв.1338,00 лв.
Тапицирано легло LOTUS с висока и мека табла представлява идеалното решение за всеки, който цени максимален комфорт и уют в спалнята си

Тапицирано легло LEONARDO

1272,00 лв.1436,00 лв.
Тапицирано легло LEONARDO с висока и мека табла представлява идеалното решение за всеки, който цени максимален комфорт и уют в спалнята си

Тапицирано легло BELLA

974,00 лв.1078,00 лв.
Тапицирано легло BELLA с висока и мека табла представлява идеалното решение за всеки, който цени максимален комфорт и уют в спалнята си.

Легло със заоблени ръбове CHANCE

1258,00 лв.1398,00 лв.
Легло със заоблени ръбове CHANCE с висока и мека табла представлява идеалното решение за всеки, който цени максимален комфорт и уют в спалнята си.

Легло със заоблени ръбове NORDIC

1978,00 лв.2098,00 лв.
Легло със заоблени ръбове NORDIC с висока и мека табла представлява идеалното решение за всеки, който цени максимален комфорт и уют в спалнята си.

Легло със заоблени ръбове NEA

1358,00 лв.1498,00 лв.
Легло със заоблени ръбове NEA с висока и мека табла представлява идеалното решение за всеки, който цени максимален комфорт и уют в спалнята си